DESCOPERIRE – Mii de euro depistați în bagajele unui bărbat

Peste 300.000 euro au fost descoperiţi în geanta unui cetățean ucrainean de către autorităţile de frontieră din PTF Halmeu cu ocazia controlului la intrarea în țară. Pană la clarificarea situației, banii, pe care bărbatul nu i-a declarat, au fost reținuți de autoritățile statului.

„În această dimineață, în jurul orei 06.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetățean ucrainean în vârstă de 32 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Ucraina.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit o geantă în care se afla suma de 319.650 euro, bani nedeclarați la controlul de frontieră. La verificări, şoferul a declarat că geanta îi aparține, iar banii sunt ai lui. Acesta a mai declarat că dorea să ajungă în Italia, de unde urma să cumpere mai multe mașini, pe care, mai apoi, să le ducă spre vânzare în Ucraina. Însă nu a putut prezenta niciun document justificativ și nici nu a declarat suma pe care o avea asupra sa conform legislației în vigoare.
În acest caz, întreaga sumă de bani a fost reţinută până la clarificarea situației, urmând ca ulterior să fie luate măsurile în consecință”, precizează ITPF Sighetu Marmației.

Marcel Șerban

Bani ascunsi in bagaje

dh
dh