DOSARUL CHERECHEȘ. Fostul edil a solicitat eliberarea din arestul preventiv

Potrivit unor surse, care îl citează pe avocatul Răzvan Doseanu, fostul edil băimărean a fost vizitat de membri ai familiei, în închisoarea din Germania, la sfârșitul lunii decembrie. De asemenea, Cătălin Cherecheș a primit acceptul să folosească telefonul.

Avocații lui Cherecheș au depus o contestație în anulare, mai precis, de rejudecare a dosarului prin care a fost condamnat la închisoare cu executrare. Argumentul invocat este incompatibilitatea judecătoarei pe care socrii lui Cherecheș ar fi încercat să o mituiască. Curtea de Apel Cluj a decis să judece această contestație în luna aprilie 2024. Pornind de la aceste considerente, fostul primar din Baia Mare speră să înduplece magistrații germani să întârzie extrădarea sa în România.

După unele surse, în cursul zilei de astăzi, Cătălin Cherecheș ar putea afla dacă scapă de arestul preventiv din Germania.„O să vedem dacă judecătorii o să accepte dovezile și probele avocatului. Părerea mea este că nu. Nu există o dovadă clară că el (Cătălin Chereches, n.red) va rămâne aici, în Germania. Să depui un jurământ în fața judecătorului în care promiți că nu părăsești țara, nu cred că o să funcționeze”, a afirmat jurnalistul de investigații Erich Mocanu, într-o intervenție telefonică la Antena3 CNN, preluat de dcnews.ro.

Pe de altă parte, autoritățile din Germania au declarat, în decembrie 2023, că fostul primar din Baia Mare va rămâne în arest pe durata procesului de extrădare, deoarece există „risc de evadare”.

GlasulMM
GlasulMM