DOTĂRI. Autospecială nouă pentru ISU Maramureș

Vești bune pentru cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș, care au primit săptămâna aceasta un container modular PSI Abroll, de tip rezervor, pentru transport apă, prevăzut cu motopompă transportabilă. Utilajul a fost testat deja, în cadrul unui exercițiu, de către personalul Detașamentului de Pompieri “Căpitan Marchiș Adrian”.

„Containerul, care este transportat la intervenții cu un autocamion, are o capacitate de 10.000 de litri de apă, iar la nevoie poate asigura și refularea acesteia, prin intermediul motopompei aferente. Acesta este un avantaj deosebit, în orice tip de acțiune pentru stingerea incendiilor, mai ales în zonele în care nu există surse de alimentare cu apă în apropiere, cum este cazul la cele mai multe dintre incendiile de vegetație uscată. Containerul, în valoare de circa 320.000 de lei, a fost achiziționat de către Consiliul Județean Maramureș, pentru continuarea dotării cu tehnică modernă de intervenție, în vederea creșterii eficienței intervențiilor în situații de urgență a serviciilor profesioniste.

Operaționalizarea containerului, în cadrul Detașamentului de Pompieri “Cpt. Marchiș Adrian” Baia Mare, constituie un pas înainte în asigurarea gestionării eficiente a situațiilor de urgență, în sprijinul comunității”, precizează ISU Maramureș.

Marcel ȘERBAN

dh
dh