Drum județean la limită cu Maramureșul, modernizat pe bani europeni

Un drum județean aflat la limită cu județul Maramureș va fi modernizat cu ajutorul banilor europeni. Este vorba despre drumul județean 193 care leagă județul Satu Mare de județul Maramureș, un drum în lungime de 40 km. Autoritățile județene sătmărene au anunțat oficial ieri, 7 noiembrie, că a fost semnat contractul de proiectare și execuție a lucrărilor cu Asocierea DIFERIT AG SRL – DIFERIT SRL, contract în valoare de 200.810.474 lei.

“În ultimii ani întreținerea acestui tronson a devenit foarte costisitoare pentru bugetul județului, fiind nevoiți să alocăm anual aproximativ 1 milion de euro pentru reparații. Modernizarea mult așteptată a acestui drum va începe în curând, iar lucrările vor fi realizate din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2021-2027”, a afirmat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare.

Ce ar trebui să știe maramureșenii este că startul lucrărilor se va da la ieșirea din municipiul Satu Mare și intrarea în localitatea Păulești, lucrările urmând a cuprinde localitățile Păulești, Ambud, Petin, Apateu, Corod, Culciu Mic, Culciu Mare, Cărășeu, Lipău, Valea Vinului, Roșiori, Pomi, Borlești, până la limita cu județul Maramureș. Pe acest traseu vor fi amplasate 4 stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Pe lângă lucrările de modernizare a drumului, investiția prevede și construcția a două poduri noi și reabilitarea podurilor existente, dar și amplasarea parapeților de protecție și a zidurilor de sprijin. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni, durata etapei de proiectare fiind de 6 luni.
Marcel ȘERBAN

dh
dh