BAIA MARE. Nicolae Ciucă, în vizită la Spitalul Județean de Urgență

Ieri, Nicolae Ciucă a efectuat o vizită în Maramureș și alături de Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, au vizitat și șantierul de la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, unde se lucrează la Unitatea de Primiri Urgențe.
Am discutat despre investițiile pe care le avem deja în implementare, precum și despre proiectele pe care le vom demara pentru a dezvolta unitatea spitalicească. Avem în implementare două proiecte importante pentru dezvoltarea și modernizarea Spitalului Județean, și anume reabilitarea integrală a Unității de Primire Urgențe, care va fi finalizat în aprilie 2024, și modernizarea instalațiilor electrice și de fluide medicale, proiect care va fi finalizat în decembrie 2023.
Un alt proiect important pentru unitatea spitalicească, în valoare de 70 milioane de euro, vizează realizarea unei clădiri noi, care va cuprinde un Bloc operator nou, un laborator nou, o Unitate de Primire Urgențe nouă, o parcare subterană pentru mașinile celor care lucrează în această clădire și un heliport deasupra clădirii.
De asemenea, avem proiectul în valoare de 4 milioane de euro, a cărui finanțare a fost aprobată prin PNRR, pentru dotarea și modernizarea ambulatoriului integrat la Spitalul Județean de Urgență. Alte 8,4 milioane de euro sunt pentru proiectele privind dotarea spitalului cu echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale și dotarea Secției de Terapie Intensivă Neonatală cu aparatură medicală de ultimă generație.
Toate aceste eforturi au deja și rezultate, astfel că anul acesta Spitalul Județean de Urgență a fost încadrat în categoria a II-a de acreditare, de la categoria a V-a deținută anterior”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA