DUPĂ UN APEL LA MIEZUL NOPȚII. Doi tineri ucraineni, aflați în hipotermie, au fost găsiți de salvatorii montani

Doi tineri ucraineni au fost găsiți în această dimineață de către salvatorii montani în Munții Maramureșului. Aceștia vor fi extrași și duși până la baza muntelui într-o acțiune ce va dura, cel mai probabil, câteva ore. Tinerii, de 24, respectiv 26 de ani, sunt tocmai din Odessa și, potrivit spuselor lor, se află de mai bine de trei zile pe drum.

Acțiunea de căutare-salvare a SPJ Salvamont Maramureș a început în această noapte, în zona de frontieră cu Ucraina, în Munții Maramureșului.

”Apelul, venit prin 112 la miezul nopții, ne-a anunțat că, în zona mai sus menționată, doi ucraineni cu vârsta de 24, respectiv 26 de ani, sunt rătăciți, în hipotermie și au nevoie de ajutor pentru a putea coborî de pe munte. Un echipaj al Salvamont Maramureș, împreună cu un echipaj al Poliției de Frontieră al ITPF Sighetu Marmației din Poienile de sub Munte, au plecat în jurul orei 00,30 spre zona menționată de cei doi tineri pentru a-i recupera și a-i coborî în siguranță. Coordonatele oferite de cei doi ucraineni au fost confuze, dar, ulterior, din discuțiile avute cu ei, folosind și un traducător, colegii de la STS Maramureș au reușit localizarea acestora”, informează Salvamont Maramureș.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica