ASTĂZI ÎN JUDEȚ. Știri la prima oră

Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației găzduiește, de la ora 10, o întâlnire cu elevii de clasa a IV-a care doresc să participe la admitere și părinții lor. Programul cuprinde și prezentarea liceului.

Între orele 11 și 14, la Muzeul Satului Maramureșan ”Mihai Dăncuș”, în Gospodăria ”Hodor Pop”, are loc șezătoare. Sunt programate următoarele activități: țesut la război, depănat, împletit baiere, povești și legende.

De la ora 11, la Librăria Terțan Baia Mare, este planificat un atelier recreativ pentru adulți în cadrul căruia se va discuta despre sănătatea emoțională prin artă. Evenimentul va dura aproximativ 90 de minute, este practic și interactiv, iar locurile se ocupă în ordinea înscrierii. Acest atelier este o parte dintr-un program care se axează pe gestionarea stresului în era digitală și propune practici de mindfulness și moduri creative de a crește calitatea vieții. Prețul este de 130 de lei de persoană și include artea de exerciții ”Recreația mare”, un set de creioane și un bloc de desen.

Teatrul de Păpuși Baia Mare găzduiește, de la ora 11,30, ”Gulliver în Țara Păpușilor”, un spectacol interactiv, unde copiii sunt invitaţi să intre în minunata lume a lui Gulliver. Biletele se pot cumpăra de la sala de păpuși, înainte de începerea spectacolului sau pot fi rezervate telefonic (0730/270.926).

Greenys te invită de la ora 15 la o călătorie de prezentare teoretică ṣi, mai apoi, de practică a prezenței energiei Mamei Pământ. Vei fi ghidat în cunoaṣterea ṣi recunoaṣterea energiilor oferite de Mama Pământ și vei vizita o fântână telurică din apropiere. Vor fi prezentate diferite metode de lucru precum Reiki, Shamanism, Magie. Ghizi vor fi Dana și Ştefan Câmpan. Contribuția ta pentru această experiență este pe bază de donație. Recomandare minimă de 30 lei. Donațiile strânse vor contribui la misiunea socială și sustenabilă a Asociației Suflete Verzi Greenys.

De la ora 17, la Teatrul Municipal Baia Mare, se joacă piesa ”Blue Love”, cu Alexandra Sabrina Vanci și Eduard Bîndiu. Spectacolul sondează dinamica unei relații ”perfecte”, în care exact lucrurile care au apropiat doi oameni, în timp, ajung să fie cele care îi îndepărtează, lăsând în urma lor răni de nevindecat.

La Teatrul Ararat Baia Mare, se va juca în premieră spectacolul ”Nastratin”, de la ora 18,30. ”Teatru, povestiri cu tâlc și cântece pe care le fredonai în timp ce te-ai zbenguit prin viață. Altfel spus: comedie, emoție și ceva de… cujetat”, anunță organizatorii.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica