E OFICIAL. Sărbătoarea Castanelor, ediția 2023, a fost anulată (nu amânată)

Într-o coferinței de presă susținută de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, în urmă cu câteva minute, acesta a confirmat oficial zvonurile care circulau de câteva zile prin urbe: a 29-a ediție a Sărbătorii Castanelor nu va mai avea loc.

Motivul invocat de primar a fost interesul manifestat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru mondul în care s-a desfășurat organizarea acestui eveniment la ediția din 2022, dar și organizarea altor evenimente comunitare locale: Iarna băimăreană 2022, Zilele culturale ale municipiului 2023, Ziua Copilului 2023. Potrivit lui Cătălin Cherecheș, reprezentanții DNA au solicitat și informații legate de ajutoarele sociale acordate copiilor, respectiv pensionarilor din municipiul Baia Mare.

Primarul a afirmat că vizita celor de la DNA la sediul primăriei băimărene a avut loc în data de 28 septembrie 2023, cu o zi înainte de desfășurarea licitației pentru organizarea Sărbătorii Castanelor. Licitația a avut loc, însă, Cătălin Cherecheș susține că i-a rugat pe angajații primăriei să fie foarte riguroși, motiv pentru care oferta primită a fost declarată ca fiind neconformă (pentru o diferență de 3000 lei).

În accepțiunea lui Cătălin Cherecheș, vinovați de a deschiderea cercetării penale in rem de către DNA, în urma sesizării din oficiu, ar fi patru consilieri locali și doi jurnaliști băimăreni, care ar fi făcut acuzații privind modul în care sunt cheltuiți banii publici.

Edilul a mai afirmat că, o dată cu acest demers, visteria municipiului va pierde suma de 900.000 lei, încasată din sponsorizări și închierea domeniului public, banii care trebuie returnați din pricina faptului că manifestarea a fost anulată.

(Foto: Arhiva Glasul)

GlasulMM
GlasulMM