TĂUȚII MĂGHERĂUȘ. Problemele din oraș, în atenția Prefecturii Maramureș

Ieri, prefectul Rudolf Stauder a realizat o vizită în teren în Tăuții Măgherăuș, ocazie cu care edilul Dumitru Marinescu i-a adus în atenție o parte din problemele stringente ale orașului.
”Am fost pe teren împreună cu prefectul județului Maramureș, domnul Rudolf Stauder, unde am vizitat proiectele care se află în derulare în orașul Tăuții-Măgherăuș. Am prezentat problema traficului din orașul Tăuții-Măgherăuș, a Iazului din localitatea Bozânta Mare, a îndiguirii văilor de pe raza orașului Tăuții-Măgherăuș, respectiv a problemelor de fond funciar”, a declarat Dumitru Marinescu, primarul orașului Tăuții Măgherăuș.
De cealaltă parte, reprezentantul Prefecturii Maramureș a ținut să prezinte o parte din investițiile făcute în oraș, în ultimii ani:
”În cadrul vizitei de lucru în Tăuții Măgherăuș, am fost încântat să văd, împreună cu domnul primar Marinescu Dumitru, stadiul numeroaselor proiecte de dezvoltare a comunității locale. Sunt in derulare proiecte importante pentru cetățeni și pentru dezvoltarea localității :
Executare racorduri de canalizare – 6.278.816,46 lei cu TVA.
Modernizarea străzilor în orașul Tăuții Măgherăuș – 12.333.939,09 lei cu TVA. Se reabilitează străzile 133, 114 și 2 prin realizarea de trotuare, sisteme de colectare și evacuare ape pluviale.
Revitalizarea centrului oraşului prin reconversia şi refuncționalizarea unor terenuri degradate,în suprafaţă totală de 15.005 mp, şi transformarea acestora în spaţii verzi publice amenajate – 8.392.460,66 lei cu TVA.
– Construirea unui centru recreațional – 6.453.024,92 lei cu TVA, cu teren de sport multifuncțional, precum și cu un spațiu de joacă pentru copii.
– Construirea unui centru de zi pentru copiii cu nevoi speciale și pentru familiile acestora – 2.244.025,38 lei cu TVA. Sunt proiecte valoroase pentru comunitate, care cresc nivelul de trai și asigură o viață mai bună pentru cetățeni”, a declarat Rudolf Stauder.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA