ESTE OFICIAL. Cătălin Cherecheș va fi adus în țară. Vezi când

Cătălin Cherecheș, fostul primar al Băii Mari va fi adus în 10 zile în țară. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, care a precizat că fostul edil va ajunge în România, cel mai probabil până în data de 22 martie.
”Voi face o scrută declarație de presă legată de predarea fugarului Cătălin Cherecheș. După cum știți, una dintre prioritățile cheie ca și ministru al justiției este tema fugarilor. Aducerea fugarilor în țară nu este o prioritate nu doar a mea, ci o prioritate Guvernului României și a Statului Român. În această după-amiază ni s-a comunicat oficial de către justiția din Germania faptul că va fi predat un alt fugar cu nume sonor și anume Cătălin Cherecheș.
Instanța din München a decis predarea lui în România, ca urmare a demersurilor făcute de statul Român. Mulțumesc tuturor autorităților din România Implicate în această procedură și tuturor autorităților și instituțiilor din afara României, în mod special Germaniei, pentru că s-a dovedit încă o dată că nivelul de cooperare judiciară cu Germania este unul de excepție.
Se împlinesc aproape 4 luni de la momentul condamnării definitive a lui Cătălin Cherecheș și de la momentul în care a decis să fugă din România. Din acel moment, dânsul împreună cu echipa sa a încercat tot felul de tertipuri pentru a se sustrage de la executarea acestei pedepsei.
Predarea se va face în funcție de mijlocul de transport cu care va fi adus în țară”, a declarat Alina Gorghiu, în cadrul unei conferințe de presă.
Cătălin Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare.

Ana-Maria HOJDA

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA