AGENDA ZILEI: 14 martie 2024

Au trecut: 73 zile / Au mai ramas: 292 zile

ZIUA DE 14 MARTIE ÎN ISTORIE:

În anul 1881, Parlamentul a votat lege prin care România devenea regat. În anul 1938, Adolf Hitler intră în Viena unde este aclamat de 200.000 de austrieci. În anul 1961, un bombardier al Statelor Unite se prăbușește în California, în timp ce transporta arme nucleare. În anul 2004, Vladimir Putin este reales președinte al Rusiei.

ÎNTR-O ZI DE 14 MARTIE S-AU NĂSCUT: Johann Strauss – tatăl, compozitor austriac; Alexandru Macedonski, poet român; Albert Einstein, fizician; Alexandru Papeologu, scriitor român; Iurie Darie, actor;

CALENDAR RELIGIOS:

Ortodox: Sfântul Benedict din Nursia;

Greco-catolic: Sf. Benedict, patronul Europei; Sf. Pr. Alexandru;

Romano-catolic: Sf. Matilda, regină;

PROGNOZA METEO: În Baia Mare, azi, valorile maxime de temperatura se vor situa între 8 și 9 grade Celsiul, iar cele minime, între 3 și 4 grade Celsius. Ploaie.

SOARELE răsare la ora 6.39 si apune la ora 18.29.

CURS VALUTAR: Euro: 4.96; Dolar SUA: 4.54; Franc elvetian: 5.17; Lira sterlina: 5.81;

MAXIMA ZILEI: Fiecaruia i se da o cheie catre rai; aceeasi cheie deschide si portile iadului. (Proverb antic259)

UN SFAT PE ZI (ca să ai grijă de planeta ta): Cumpărați local cât puteți pentru a vă sprijini fermierii și întreprinderile locale. Cumpărăturile la nivel local vă vor ajuta să vă reduceți amprenta de carbon și, de multe ori, locurile precum piețele fermierilor au ambalaje mici sau deloc. (12)

O CARTE PE ZI: Azi va recomandam volumul „Până nu se răcește cafeaua” (de Toshikazu Kawaguchi)

Ce ai face dacă te-ai putea întoarce în timp, chiar și pentru câteva minute? Pe o străduță liniștită din Tokio există un asemenea loc magic: o cafenea micuță, unde clienții casei savurează o cafea bună urmându-și liniștiți rutina zilei. Dar există și un secret: dacă te așezi pe un anumit scaun, poți călători în timp. Nu mult, doar cât durează să bei o cafea, dar unde ai să mai întâlnești un asemenea miracol? Până nu se răcește cafeaua este romanul de debut al autorului japonez Toshikazu Kawaguchi.

(https://rasfoiala.com/2022/06/24/top-carti-de-vacanta-10-romane-de-citit-in-vara-lui-2022/)

GlasulMM
GlasulMM