EVENIMENT. Un nou pelerinaj la Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmației

Sâmbătă, 11 mai, la Sighetu Marmației, va avea loc pelerinajul anual la Cimitirul Săracilor. Evenimentul se va desfășura după următorul program: ora 9 – Procesiune de la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței; ora 10,30 – Sfânta Liturghie Arhierească. Pe pământul pe care se fac pelerinaje de mai mult de 20 de ani, se ridică acum Sanctuarul Martirilor și Mărturisitorilor Români ai Secolului XX, a cărui piatră de temelie a fost pusă în urmă cu doi ani, pe 14 mai 2022.

„Piatra aceasta de temelie pe care azi am sfințit-o „cuprinde toată memoria trecutului, dar este și baza unui viitor, un viitor al țării noastre pe care o dorim liberă, pentru că de aici va fi o chemare la unitate, o chemare la sfințenie, o chemare la bucurie”, a afirmat Preasfinția Sa Vasile Bizău, episcopul greco-catolic de Maramureș în cadrul evenimentului din mai 2022.

Dacă în anul 2022 s-a construit fundația, demisolul și ulterior s-a ajuns la cota 0, în acest moment este în desfășurare construirea zidurilor bisericii propriu-zise, nivel care continuă până la cota 8.90.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica