EVENIMENT. Valeria Bilț lansează volumul ”Blestemat a fi oricare”

Vineri, 28 iunie, de la ora 17, la ”Maramu – Lake Side” Târgu Lăpuș, va avea loc lansarea unui cutremurător și fascinant volum scris de Valeria Bilț: ”Blestemat a fi oricare”. Evenimentul este cuprins în cadrul Festivalului Internațional de Literatură, Artă, Tradiții Zilele Iei, Zilele Poeziei, ce se desfășoară între 27 și 30 iunie, la Târgu Lăpuș.

Vor vorbi despre cartea Valeriei Bilț: dr. Daniela SITAR-TĂUT, editor, membră a Uniunii Scriitorilor din România, pr. prof. univ. dr. Ioan CHIRILĂ și Nicolae SUCIU, scriitor.

”Valeria Bilț este o prezență dinamică în arealul transilvan, atât în presa scrisă, cât și ca organizator de evenimente culturale, fiind bine cotată în ipostaza didactică sau ca ins preocupat de desăvârșirea profesională”, scrie despre ea dr. Daniela SITAR-TĂUT, editor, membră a Uniunii Scriitorilor din România, în prefața cărții ce va fi lansată vineri.

”Recentul roman, Blestemat a fi oricare întregește saga emigrării, începută în romanul precedent, Ubi bene?… Ubi patria?, oferind o diagnoză probă a comunității românești din America, dar mai ales traduce, prin personale felii de viață, testamentul lăsat de unicul fiu, „resorbit în Lumină și devenit Pace…””, punctează dr. Daniela SITAR-TĂUT.

Maria STOICA

 

GlasulMaramuresului
GlasulMaramuresului