FINTEUȘU MIC – Puștan de 16 ani depistat la volan deși nu avea permis

Noi dosare penale întocmite de polițiști în prima zi a anului 2023. Un tânăr de 27 de ani din Botiza a fost oprit în trafic de polițiștii Secției 2 Bogdan Vodă pe D.J. 186D, în localitatea Șieu, iar testarea acestuia cu aparatul etilotest a condus la un rezultat de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, acesta a fost condus la Centrul de Permanență Dragomirești în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei din sânge.

La Borșa, un șofer de 26 de ani din oraș a fost testat în vederea prezenței în organism a substanțelor interzise, rezultatul fiind unul pozitiv, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Borșa pentru recoltarea mostrelor de sânge și urină în vederea determinării prezenței în organism a substanțelor psihoactive. În aceste două cazuri, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor prevăzute de art. 336 aliniatele 1 și 2 din Codul Penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„În prima zi din an , polițiștii din Șomcuta Mare, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism, care circula pe D.J. 184A, în Finteușu Mic. Conducătorul auto și-a continuat deplasarea, efectuând viraj spre stânga. La un moment dat, acesta a fost oprit, dar ar fi trecut pe bancheta din spate, iar la volan s-ar fi poziționat o tânără de 20 de ani din Mogoșești. Pe bancheta din spate a fost identificat tânărul de 16 ani din Hideaga. Acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere”, a anunțat IPJ Maramureș.

Marcel Șerban

dh
dh