FOTO BAIA MARE. Conferința MAgia MAternității, un succes

Conferința MAgia MAternității care s-a desfășurat ieri în Baia Mare, la restaurantul Oazis Philia, s-a bucurat de o prezență numeroasă din partea viitorilor părinți. În cadrul evenimentului au fost abordate subiecte de mare interes pentru viitoarele mămici, precum Nașterea, Alăptarea și Îngrijirea bebelușului, informațiile fiind oferite chiar de echipa de medici specialiști din cadrul Spitalului Județean de Urgență Baia Mare.

Invitați să prezinte au fost dr. Gavrilă Timiș – Medic Primar Obsterică-Ginecologie, Șef Secție, Spital Jud. de Urgență „Dr. Constantin Opriș”, dr. Margareta Pîrvănoiu – Medic Primar Pediatru-Neonatolog, Masterat în terapie intensivă neonatală, Șef Secție Neonatologie, Spital Jud. de Urgență „Dr. Constantin Opriș” și dr. Bogdan Lucian – Medic Primar Pediatru, Director Medical Spital Jud. de Urgență „Dr. Constantin Opriș”

”Practic, părinții accesează informațiile din perioada de sarcină, de când bebelușul este în burtica mamei și aici mă refer la educația prenatală. Adică mama învață lucruri importante care s-o ajute vizavi de naștere, indiferent dacă va fi naturală sau prin cezariană. Apoi continuă cu momentul de după nașterea bebelușului, când părinții se întorc și apelează din nou la specialiști pentru a primi ajutor, în privința alăptării. Mă bucur foarte mult că medicii spitalului județean au răspuns invitației noastre de a fi speakeri și că susținem împreună o conferință în folosul părinților.

Părinții sunt cumva și cheia succesului. Programul nostru a devenit foarte cunoscut în primul rând datorită educației prenatale pe care am făcut-o în rândul părinților. Mamele aflând de importanța procedurii ora magică și de beneficiile ei au început să o solicite. Solicitând ora magică, noi am fost solicitați de cadrele medicale să mergem să implementăm programul în maternitate, fiind singurii specialiști din România. Noi am adus conceptul de ora magică, în 2012. În Baia Mare am fost întâmpinați cu foarte multă căldură. Mă bucur că părinții au ales să vină. Sunt și foarte mulți tătici în sală, nu doar mămici și asta este foarte important, că tatăl susține mama. Este o dovadă că va fi alături de cuplul mamă/bebeluș și la propriu și la figurat, imediat după nașterea bebelușului”, a declarat Sorana Mureșan, fondatorul Centrului ProMama, pentru Glasul Maramureșului.

 

Ana-Maria HOJDA

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA