FOTO. Baia Mare, orașul florilor… dar locuitorii așteaptă și locuri de muncă

Venirea primăverii a adus o explozie de culoare în Baia Mare. Pe lângă copacii înfloriți, spațiile verzi au fost și ele amenajate de angajații SPAU, astfel încât este o adevărată încântare să te plimbi prin oraș. Municipiul reședință de județ este într-adevăr frumos și impresionant inclusiv pentru turiști, însă locuitorii vor mai mult: investiții și locuri de muncă mai bune.

Oficialii primăriei ne-au transmis că anul acesta au fost plantate peste 8.000 de răsaduri, din producție proprie, pentru a înlocui florile care au fost afectate de vremea nefavorabilă.

”În anumite zone, plantele au suferit din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile în timpul sezonului rece, necesitând intervenții de completare în primăvara anului 2024. Astfel, s-au efectuat completări esențiale pentru revitalizarea și îmbunătățirea aspectului acestor zone, după cum urmează:

* 600 buc pansele ( Viola wittrockiana ) – Monumentul Ostașului Roman
* 2.850 buc. pansele ( Viola wittrockiana ) – Primarie, Prefectura
* 600 buc. pansele ( Viola wittrockiana ) – Sens giratoriu Autogara
* 400 buc. pansele ( Viola wittrockiana ) – Sens giratoriu Feromet
* 100 buc. pansele ( Viola wittrockiana ) – Sens giratoriu Bd.Bucuresti Auchan
* 600 buc. pansele ( Viola wittrockiana ) – Sens giratoriu Str. Mihai Eminescu intersecție cu Str. Universitătii
* 500 buc. pansele ( Viola wittrockiana ) – Aliniament Bd.Bucuresti
* 700 buc primula ( Primula acaulis ) – jardiniere Centrul Vechi
* 2.500 buc miozotis (Myosotis alpestris ) – Campul tineretului.
TOTAL 8.850 buc. plantate în completare în anul 2024

Se intenționează completarea alveolelor înălțate din Parcul Mara cu aproximativ 4.000 de panseluțe.

În luna mai va începe sezonul plantărilor de vară, iar în cadrul acestuia este planificată plantarea a 350.000 de răsaduri, inclusiv specii precum Salvia, Begonie, Coleus, Tagetes, Petunia, Irezine, Dalia, Gazania și alte varietăți disponibile în serele administrate de Serviciul Public Ambient Urban.

Aceste răsaduri sunt rezultatul producției proprii în cadrul serelor noastre, fiind parte componentă a portofoliului nostru de activitate, totodată asigurându-se climatul optim de creștere pentru acestea. Astfel, există o preocupare permanentă asigurării nivelului de calitate și sănătate a plantelor pentru a se obține îmbogățirea peisajului urban pentru eficientizarea gestionării vegetației urbane”, transmit reprezentanții Biroului de comunicare din cadrul Primăriei Baia Mare.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA