FOTO DR. GIULIANO PETRUȚ. ”MaraMedica 2024, una dintre cele mai importante manifestări medicale din țară”

Ieri și-a deschis porțile noua ediție a manifestării MaraMedica, organizată de Camera de Comerț și Industrie Maramureș alături de Colegiul Medicilor Maramureș. Evenimentul se desfășoară la Biblioteca Județeană Baia Mare și pe lângă componenta de expoziție medicală, există numeroase lucrări științifice, prezentate de specialiști din principalele centre universitare din țară. Fiind un eveniment deja de tradiție în Maramureș, conferința se numără printre cele mai importante manifestări din domeniul medical, la nivel național.

”MaraMedica este o conferință științifică și expozițională, care a ajuns la a XIX-a ediție. Este o conferință medicală în care avem peste 100 de lucrări științifice, din diverse specialități medicale, ceea ce face ca MaraMedica 2024 să fie una dintre cele mai importante manifestări medicale din țară.

Aceste conferințe medicale ne oferă posibilitatea să ne perfecționăm în domeniul medical, să obținem și să aflăm noi informații în domeniul medical. Noi, medicii, suntem obligați ca în fiecare an să obținem un număr de credite, care se numesc puncte de educație medicală continuă. Conferința noastră MaraMedica 2024, datorită invitaților noștri veniți din  centrele universitare medicale, a făcut ca în acest an să obținem 30 de credite de educație medicală continuă de la Colegiul Medicilor din România.

Avem o colaborare de excepție cu centrele medicale universitare din țară, avem invitați profesori conferențiari din Cluj Napoca, București, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea. Conferința noastră a luat amploare de la un la altul, lucru observat și de invitații noștri, veniți din țară”, a declarat dr.  Giuliano Petruț, președintele Colegiului Medicilor Maramureș.

Oficialii CCI Maramureș au precizat că manifestarea științifică include sesiuni de curs, prezentări de lucrări originale şi conferințe pe domenii medicale variate, de actualitate şi larg interes pentru lumea medicală şi are menirea de a reuni pentru un dialog constructiv practicieni, cercetători, cadre didactice, producători din sistemul de sănătate. Sesiunile de comunicări se desfășoară în sălile de ședințe ale Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare și sunt dedicate domeniilor: chirurgie plastică, pneumologie, cardiologie, gastroenterologie, pediatrie, medicină fizică și reabilitare, hematologie, chirurgie, oncologie, neonatologie, imagistică medicală.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA