FOTO INEDIT. Expoziție de păsări, iepuri și animale mici, în Baia Mare

În aceste zile, în Baia Mare poate fi vizitată o expoziție de păsări, iepuri, porumbei  și alte animale mici. Evenimentul este organizat de Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale Mici “Creasta Cocoșului” Maramureș și se desfășoară în sala de sport a Liceului Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare. Cu această ocazie, au fost abordate și problemele și dificultățile cu care se confruntă crescătorii din Maramureș.

Costel Pîrvănoiu:  ”Cum sunt susținuți crescătorii și ce sprijin primiți din partea autorităților locale?”

Stan Marius (președintele Asociației Crescătorilor de Păsări și Animale Mici “Creasta Cocoșului” Maramureș): ”Prin această expoziție, încercăm să promovăm creșterea animalelor de rasă în rândul cetățenilor. Acum 4-5 ani s-a solicitat un sprijin din partea primăriei și am fost refuzați, ni s-a spus că nu sunt fonduri pentru așa ceva. Asta ne-a descurajat și de atunci nici nu am mai încercat să solicităm sprijin financiar din partea autorităților locale”.

Costel Pîrvănoiu: ”Ar fi totuși necesară o implicare din partea autorităților publice. Până la urmă este o activitate și în sprijinul comunității și a educației copiilor”.

Stan Marius: ”Această îndeletnicire poate fi numită și pasiune. Eu cred că ar fi foarte utilă în rândul tinerilor, mai ales acum, când stau toată ziua în fața gadget-urilor”.

Costel Pîrvănoiu: ”Sper ca cine trebuie, să audă. A fi crescător înseamnă să fii iubitor de viață și de frumos și cred că este o experiență benefică și pentru copii. Dacă ne creștem copiii cu dragoste de păsări și de animale, înseamnă că vor fi oameni buni.

Am fost un crescător și am avut multe rase de păsări. Acum, de câțiva ani de zile, nu mă mai ocup așa de mult, dar totuși mai am încă vreo 400 de suflete acasă: porumbei, rațe, găini. Le țin pentru plăcerea mea personală, pentru că îmi sunt foarte dragi”.

 

Expoziția poate fi vizitată astăzi, până la ora 19.00 și mâine, în intervalul orar 9.00-19.00.

 

Ana-Maria HOJDA

 

 

 

 

 

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA