FOTO TRENULEȚUL COPILĂRIEI. Machete CFR și expoziție filatelică la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare

Expoziția cu tematică feroviară, găzduită de Muzeul de Mineralogie din Baia Mare, a fost ieri vernisată. Printre altele, vizitatorii pot admira diverse machete de trenulețe, inclusiv o parte din cele utilizate în momentul de față de CFR, dar și o frumoasă colecție filatelică, legată de aniversarea a 55 de ani de la înființarea actualei gări din Baia Mare. Principala atracție pentru cei mici, este macheta de trenuleț, unde copiii pot fi ”conductori” de tren.

„În cadrul acestei expoziții, pe lângă machetele feroviare, avem și mini-expoziție filatelică, compusă din trei elemente, prima fiind legată de aniversarea a 55 de ani de la înființarea actualei gări din Baia Mare, a doua expoziție pe trei panouri este legată de căile ferate din Maramureș, iar cea de-a treia expoziție pe care am digitalizat-o este cu cărți poștale ilustrate cu tematică feroviară.

Anul acesta se împlinesc 140 de ani de la înființarea liniei de cale ferată dintre Satu Mare și Baia Mare, respectiv 125 de ani de la înființarea liniei de cale ferată dintre Jibou și Baia Mare. Și astfel s-a făcut legătura Băii Mari cu restul țării”, a declarat Alexandru Leonard Pop, coordonatorul Cercului Filatelic Baia Mare.

Expoziția temporară va fi disponibilă publicului finele verii, iar ea poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 9.30 – 16.30.

Ana-Maria HOJDA

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA