FOTO BAIA MARE. Focuri de armă și o urmărire ca-n filme, la sediul Jandarmeriei

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, la sediul din Baia Mare a fost pregătit un exercițiu demonstrativ care a făcut deliciul sutelor de elevi care au venit în vizită. Pentru început, copiii au fost martorii unei demonstrații de luptă, iar apoi au putut urmări scene de acțiune desprinse parcă din filme: focuri de armă, o urmărire a infractorilor, intervenția mascaților și a câinilor special pregătiți și imobilizarea ”răufăcătorilor”.

Scena care a stârnit uimire și încântare a fost momentul în care unul dintre câinii special antrenați pentru misiuni de intervenție, a sărit pe geamul mașinii infractorilor, pentru a-l ataca pe infractorul care nu a răspuns somațiilor de a se preda.

”Ne bucurăm să-i avem pe cei mici alături de noi, pentru a învăța ce înseamnă Jandarmeria, ce înseamnă a se apropia de noi și pentru a înțelege că noi suntem prietenii care le oferă ordine și siguranță. După cum ați văzut, în cadrul exercițiului, acesta a fost extrem de bine primit și credem noi, că ne-am găsit astăzi câțiva simpatizanți și de ce nu, câțiva viitori jandarmi”, a declarat col. Mihai Haiduc, împuternicit șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

 

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA