FURT LEMNE. Firme din Borșa, prinse că introduceau date false în SUMAL

Pe parcursul a două zile, 13 – 14 martie a.c., polițiștii Inspectoratelor de Poliție Maramureș, Satu Mare, Suceava și polițiștii de frontieră ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, au fost angrenați în ample activități, în zona de frontieră, pentru combaterea infracționalității, în special a celei silvice, tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale și creșterea gradului de siguranță rutieră. Au fost aplicate 481 de sancțiuni contravenționale, inventariată și confiscată cantitatea de aproximativ 500 mc lemn și puse în aplicate 14 mandate de percheziții domiciliare.

”În cadrul activităților coordonate de Serviciul de Ordine Publică și realizate cu sprijinul polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice, de investigații criminale și arme, explozivi și substanțe periculoase, a fost verificat modul de respectare a prevederilor legale de către agenți economici care au ca obiect de activitate domeniul silvic. Au fost efectuate verificări atât în ceea ce privește depozitarea, prelucrarea, sortarea și comercializarea materialului lemnos, cât și transportul acestuia, la agenți economici cu sediul social în județul Maramureș și puncte de lucru pe raza județelor Suceava și Satu Mare.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Valoarea amenzilor aplicate a depășit suma de 150.000 de lei. Totodată, polițiștii au confiscat 356,54 mc material lemnos, provenit din activitate ilicită a agenților economici verificați.

Polițiștii au constatat două infracțiuni de fals informatic și au întocmit dosare penale în care se continuă cercetările ca urmare a constatării faptului că doi agenți economici de pe raza orașului Borșa ar fi introdus în sistemul informatic SUMAL 2.0, date nereale privind proveniența, cantitatea, destinația și trasabilitatea materialului lemnos”, au precizat oficialii IPJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA