FURTUNA a de ieri a provocat un deces la Ocna Șugatag

Fenomenele hidrometeorologice periculoase au produse pagube semnificative la nivelul județului Maramureș. S-au depășit pragurile de precipitații la stațiile hidrometrice Cavnic, Vadu Izei, Strâmtura, Ferești, Sighetu Marmației, Copalnic. La Cavnic și Copalnic a căzut grindină.

Pe raza unității administrative-teritoriale Ocna Șugatag, în zona montană, un cetățean aflat la pășunat a fost fulgerat. Din păcate, echipajul Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș care s-a deplasat la fața locului a constatat decesul persoanei.

În Municipiul Sighetu Marmației rafalele puternice de vânt au prăbușit o prelată, iar aceasta a surprins și rănit în cădere o persoană. Echipajul de prim ajutor al pompierilor militari s-a deplasat în zonă. Persoanei i-a fost acordat ajutorul medical de urgență, după care a fost transportată la Spitalul Municipal Sighetu Marmației pentru investigații medicale. Persoana este în afara oricărui pericol.

Au fost afectate de rafalele de vânt, care au atins viteza 70-80 km/h mai multe acoperișuri în localitățile Sighetu Marmației, Budești, Șișești, Cavnic, Rona de Sus și Petrova. Pompierii militari au degajat zonele afectate de elementele de construcție.

Din datele primite până la această oră defecțiunile din rețelele de alimentare cu energie electrică au afectat 7180 de consumatori. Copacii prăbușiți de rafalele puternice de vânt au produs avarii la 94 puncte de transformare, dar și la opt linii de medie tensiune. Sunt nealimentate integral sau partial cu energie electrică 20 de localități (Sighetu Marmației, Rona de Sus, Rona de Jos, Tisa,  Bârsana , Văleni, Nănești, Cetățele, Buteasa, Hovrila, Botiza, Poienie Izei, Glod, Slătioara, Cavnic, Berința Cărpiniș, Tăuții Măgherăuș, Băița, Lăpuș).

Prefectul Rudolf Stauder, președintele C.J.S.U. Maramureș, a declarat că o situație centralizată a pagubelor produse în județul nostru de către fenomenele hidrometeorologice periculoase va fi realizată în zilele următoare, după primirea rapoartelor operative din teritoriu.

GlasulMM
GlasulMM