GABRIEL-VALER ZETEA: ”Vă doresc tuturor un Paște binecuvântat, alături de tradiționala urare din această noapte: Hristos a Înviat!”

Sâmbăta Mare reprezintă o zi de liniște și reflecție pentru noi, maramureșenii, când pregătim cu sfințenie fiecare detaliu pentru a întâmpina sărbătoarea Învierii Domnului. Noaptea Învierii este punctul culminant al Săptămânii Mari, când bisericiile se umplu de credincioși care vin să primească Lumina Sfântă, simbol al vieții și al speranței.

În Maramureș, tradițiile pascale sunt păstrate cu respect și dragoste, iar după această noapte specială, casele noastre se umplu de familiile reunite lângă bucatele sfințite. Importanța sărbătorilor pascale în comunitatea noastră este profundă, reprezentând un timp de reînnoire spirituală și de întărire a legăturilor familiale și comunitare. Sunt momente de celebrare a credinței și a tradițiilor care ne definesc ca popor, reamintindu-ne de valorile și speranțele care ne călăuzesc în viață. În Maramureș, Paștele nu este doar o sărbătoare religioasă, ci și o afirmare a identității noastre culturale, un prilej de a arăta lumii bogăția și frumusețea tradițiilor noastre ancestrale.

Vă doresc tuturor un Paște binecuvântat, alături de tradiționala urare din această noapte: Hristos a Înviat!

Gabriel-Valer ZETEA,

deputat PSD Maramureș

Maria Stoica
Maria Stoica