GULAȘ ȘI HORINCĂ DE MARAMUREȘ. O tânără din Moisei a cucerit juriul ”Chefi la cuțite”

Maramureșeanca Ancuța Pop a captivat aseară atât telespectatorii emisiunii ”Chefi la cuțite”, cât și jurații showului culinar. Aceasta s-a prezentat în competiție îmbrăcată în haine specifice Maramureșului, și a gătit o mâncare tradițională: gulaș cu cartofi și afumătură.

Episodul din 15 aprilie al sezonului 14 ”Chefi la cuțite” a adus-o în prim plan pe Ancuța Pop, în vârstă de 33 de ani, din Moisei. De meserie, este solist muzical, dar marea ei pasiune este gătitul. Îmbrăcată în costum tradițional maramureșean, Ancuța a impresionat. Mai ales că sumna pe care a purtat-o a fost a mamei sale, care a îmbrăcat-o în urmă cu 45 de ani, la nunta proprie. ”În costum tradițional mă simt cea mai frumoasă”, a mărturisit Ancuța. Ea a pregătit pentru cei patru chefi gulaș cu cartofi și afumătură (ciolan), alături de care a așezat câte un pahar de horincă. Mai mult, a dăruit fiecărui chef câte o sticluță cu horincă de Maramureș.

În fața juriului, Ancuța și-a spus și povestea tristă care a marcat viața ei și a soțului, după ce acesta a fost diagnosticat cu cancer, în anul 2022. ”Nu avea gust și miros, găteam foarte mult. Făceam 3-4 feluri pentru că nu putea să mănânce. A fost cea mai grea perioadă. Ne-am rugat mult. Am învățat că viața nu înseamnă decât o picătură de apă. Acum ești bine, te duci, povestești, cânți, mâine nu mai ești bine. E bine acum, e un învingător, un luptător, a învins.  El a luat cuțitul de aur al luptei cu viața. De aceea m-am înscris și eu la ”Chefi la cuțite”: să duc un cuțit acasă, să se bucure”, a subliniat Ancuța Pop.

Maramureșeanca din Moisei a primit trei cuțite din partea chefilor și, astfel, merge mai departe în competiția culinară.

Maria STOICA

sursa foto: Ancuta Pop/ Facebook
Maria Stoica
Maria Stoica