ÎN CURÂND. Parc de aventură și tiroliană în Borșa

Odată cu punerea în funcțiune a telegondolei, pe viitor turiștii care vin în Borșa se vor putea bucura de numeroase alte activități de recreere. Printre altele se dorește ca schiorii să poată folosi pârtia tot timpul anului. Și pentru copii, reprezentanții primăriei vor să creeze un parc de aventuri.

”Avem în vedere investiții pentru Pârtia Olimpică de la Borșa: achiziționarea unui sonar pentru pârtie, dispozitiv care arată în timp real grosimea stratului de zăpadă pe pârtie și este conectat la rețeaua de tunuri de zăpadă. Economisim astfel energie electrică pentru că producem zăpadă doar acolo unde este necesară. Un alt obiectiv este achiziția sistemului de bilete electronice prin bluetooth, eliminând tichetele pe suport de hârtie.

Am căutat și furnizori pentru echipamentele de depozit de ski și centrul de închirere schi și pentru amenajarea unui Parc de aventură pentru sezonul de vară și o tiroliană.

Cu partenerii de la Doopelmayr, vom monta pe gondolele de la Borșa sistemul de transport biciclete și carturi, iar de la Techoalpin Italia intenționăm să achiziționăm sistemul de snowfactory, instalație de producere a zăpezii și vara, astfel, pentru prima dată în România, se va putea schia 365 de zile pe an, pe zăpadă”, a declarat Ion Sorin Timiș, primarul orașului Borșa.

Ana-Maria HOJDA

Ana Maria Hojda
Ana Maria Hojda