ÎN MARAMUREȘ. Campus de 21 milioane de euro pană în 2025

Prin atragerea de fonduri din PNRR, în valoare de 21 milioane de euro, în județul Maramureș se va realiza cel mai modern campus profesional integrat, din regiunea de nord-vest, în cadrul proiectului „Dezvoltarea Consorțiului regional integrat pentru învățământ dual Maramureș, construirea și dotarea Campusului Profesional Integrat Maramureș”.

ISJ Maramureș precizează: „Valoarea totală a proiectului este de 25 de milioane euro – 21 milioane de euro din fonduri europene, 4 milioane de euro din bugetul Județului Maramureș.

În acest campus, până în 2030 vor fi pregătiți mai mult de 1000 de elevi și studenți, în domenii de specializare inteligentă, care vor atrage investiții semnificative și vor crea locuri de muncă bine plătite pentru maramureșeni.

Spatii pentru elevi si invatare

Se vor crea spații de cazare pentru 300 de elevi și studenți, vor fi acordate burse de studii, iar infrastructura educațională va cuprinde laboratoare echipate pentru studii profesionale avansate în robotică și industrie de înaltă calificare și alte dotări, la standarde moderne.

Oferta educațională și profesională va cuprinde o rută completă în sistem dual, de la școală profesională, liceu și până la facultate, alături de parteneri economici, preluând modele de succes din Germania, Austria și Finlanda”.

Autoritățile spun că acest campus va fi finalizat în septembrie 2025 și va fi pus la dispoziția Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual, constituit în cadrul parteneriatului încheiat între Consiliul Judeţean, Aramis Invest, Eaton Electro Producție și Universal Alloy Corporation Europe, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Liceul Tehnologic „Transilvania”, Colegiul Tehnic „George Barițiu” Baia Mare, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie, Școala „Lucian Blaga” Fărcașa și ISJ Maramureș.

Marcel ȘERBAN

dh
dh