ÎN MARAMUREȘ – Controale ITM în prima săptămană din ianuarie

Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș a desfășurat, în prima săptămană a acestui an, acțiuni de control specifice, prin cele două compartimente de specialitate, respectiv, relații de muncă și securitate și sănătate în muncă.

„Au fost controlați 17 agenți economici, 8 în domeniul relațiilor de muncă și 9 în domeniul securității și sănătății în muncă, fiind depistate un număr de 17 de deficiențe, în domeniul relațiilor de muncă 7, în domeniul securității și sănătății în muncă 10, fiind dispuse măsuri de intrare în legalitate.

Au fost sancționați 12 agenți economici, fiind aplicate un număr de 14 sancțiuni contravenționale, respectiv 5 amenzi și 9 avertismente. Valoarea amenzilor se ridică la suma de 56.000 de lei, din care în domeniul relațiilor de muncă 42.000 de lei, suma de 40.000 de lei reprezentând amendă pentru muncă nedeclarată(muncă la negru) fiind identificate 2 persoane care munceau fără forme legale. În domeniul securității și sănătății în muncă au fost aplicate un număr de 2 amenzi în sumă de 14.000 de lei”, precizează ITM Maramureș.

Marcel Șerban

Ştirile de ultimă oră, disponibile pe email

Introdu adresa ta de e-mail pentru a primi stiri pe email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *