ÎN MARAMUREȘ. Controale pe sisteme de pază și protecție. S-au dat amenzi mari

Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș a anunțat că în perioada 07- 27 octombrie 2023, polițiștii specializați în domeniul sisteme de securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul efectivelor de ordine publică, au executat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul sistemelor de pază și securitate, sub aspectul respectării prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Potrivit polițiștilor, acțiunea a urmărit modul de asigurare cu mijloace și sisteme de protecție a unităților de învățământ preuniversitar și universitar, a respectării cerințelor minime de securitate, stabilirea existenței analizei de risc la securitatea fizică și implementarea măsurilor stabilite, precum și existența proiectului sistemului de securitate cu avizul de specialitate al poliției.

„Lucrătorii pe această linie de muncă din cadrul subunităților teritoriale au efectuat controale la unitățile de învățământ din zona de competență. Polițiștii au executat controale la 164 de unități de învățământ, din care 39 au fost identificate fără analiza de risc la securitatea fizică. Din totalul obiectivelor, în 82 de situații nu au fost implementate măsurile stabilite prin analiza de risc, iar 80 de obiective nu au implementat cerințele minime din H.G. nr. 301 din 2012.

Au fost aplicate în total 90 de sancțiuni contravenționale conform prevederilor H.G. 301 din 2012 și ale Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 71.000 de lei”, arată IPJ Maramureș.

Marcel ȘERBAN

dh
dh