ÎN MARAMUREȘ – Peste 700 de sancțiuni aplicate șoferilor în doar 7 zile

În săptămâna care tocmai a trecut, polițiștii maramureșeni s-au aflat în teren permanent pentru fluidizarea traficului rutier în condițiile meteo nefavorabile, pentru identificarea celor care nu respectă legislația rutieră în domeniu, precum și pentru intervenția acestora atunci când situația o impune.

În total, susțin cei de la IPJ Maramureș, au fost aplicate 764 de sancțiuni contravenționale conform prevederilor O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice.

Adaptați viteza la condițiile de drum! Săptămâna trecută, polițiștii maramureșeni au aplicat 248 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare totală de peste 156.000 de lei. Evitați manevrele periculoase, nu bruscați autovehiculul și păstrați o distanță corespunzătoare față de autovehiculul care circula îîn fața dumneavoastră, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă! Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Trei abateri au fost înregistrate săptămâna trecută privind neechiparea corespunzătoare a autovehiculelor cu anvelope de iarnă, unde s-a impus sancționarea contravențională a conducătorului auto cu amenzi în valoare totală de 870 de lei conform prevederilor O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice”, arată IPJ Maramureș.

Marcel Șerban

dh
dh