ÎN SFÂRȘIT. Șoferii băuți sau drogați nu mai au dreptul de a conduce 10 ani

Șoferii care vor fi prinși băuți sau drogați la volan își vor pierde dreptul de a mai conduce timp de 10 ani de zile. Poriectul de lege care prevede măsuri mai aspre împotriva acestor infracțiuni a fost adoptat de Senat, iar legea va merge la promulgare, a anunțat Robert Cazanciuc, inițiatorul legii.
”10 ani fără permis auto pentru cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan. Inițiativa mea legislativă a primit, astăzi, votul final la Camera Deputaților, fiind adoptată cu unanimitate, respectiv 256 de voturi „pentru”. Mulțumesc Președintelui Camerei și colegilor deputați pentru dezbaterile consistente și votul de astăzi.
Pe 11 decembrie anul trecut, proiectul legislativ care modifică prevederile articolului 66 din Codul Penal a fost votat cu majoritate în Senat. Practic, din momentul promulgării și intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare și interdicția de a mai conduce un vehicul până la 10 ani.
Este o mare realizare pentru mine pentru că, așa cum am promis, am continuat planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României, în încercarea de a o declasa de pe primul loc la decesele rutiere în Europa, în ultimii șapte ani. După #LegeaAnastasia, a venit, iată, ținându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani”, a precizat acesta.
Detalii despre lege aici.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA