IONEL BOGDAN s-a întâlnit cu băimărenii din zona Bilașcu

Ionel Bogdan, candidatul PNL la primăria municipiului Baia Mare: “Întâlnirea cu cetățenii din zona străzii Gheorghe Bilașcu mă determină și mai mult să lupt pentru a pune Baia Mare pe primul loc! Trebuie să începem să numărăm oportunități și investiții, nu griji și probleme! Blocuri construite în anii ’50, nereabilitate. Cele care au fost izolate prin programul derulat de administrația locală s-au executat la o calitate îndoielnică. Oamenii se plâng de proasta calitate a lucrărilor!

Toaletarea copacilor și a zonelor verzi  se face mai mult pe bulevard, nu și pe străduțe. Această problemă există peste tot în oraș. Băimărenii depun sesizări la Primărie, dar se intervine cu întârziere sau deloc. Platformele subterane au rămas o promisiune neonorată, iar unde există totuși prin oraș, încă nu au fost puse în funcțiune. Cetățenii se plâng că pubelele sunt golite rar, iar gunoiul se împrăștie și creează o imagine dezolantă în centrul orașului.

La Școala “Nicolae Iorga” sunt 32 de săli de clasă și 42 de clase de elevi! Copiii sunt nevoiți să facă cursuri la alte școli sau chiar licee, dar este posibil să mai crească numărul de clase. Aici este nevoie urgentă de intervenția administrației publice locale pentru a rezolva această situație de neacceptat. Și sala de sport este sub orice critică, când plouă se formează belți. O altă palmă dată de Primăria Baia Mare pe obrazul cetățenilor! Este nevoie de o zonă tip „kiss and ride” la Școala “George Coșbuc”, unde părinții să își poată lăsa copiii dimineața fără să se creeze blocaje rutiere.

Lipsesc creșele în Baia Mare, avem un deficit de 1.000 de locuri! Asta este o altă durere a băimărenilor tineri, care nu găsesc alternative pentru a-și lăsa copiii în grija cuiva cât timp sunt la serviciu. Printre prioritățile mele în Planul pentru Baia Mare se numără construirea de noi creșe pentru a asigura suficiente locuri. E nevoie de finanțăriși pentru Liceul cu Program Sportiv. Copiii se deplasează la Recea. Sala de gimnastică este un pericol public! S-a investit aici în clădire și internat, dar au uitat cel mai elementar lucru: sala unde copiii fac antrenamente.

Baia Mare are datorii pe partea de funcționare, asta înseamnă că nu există bani pentru dezvoltare. Eu am dovedit că pot atrage bani în județ, voi atrage și pentru Baia Mare. Altfel, nici o șansă să putem să ne dezvoltăm în următorii ani!

O altă problemă care trebuie rezolvată:haosului urbanistic. Sunt pro dezvoltare, cred că dezvoltatorii trebuie să construiască, dar nu cu orice preț și nu oriunde!

La nivelul Consiliului Județean Maramureș nu am atribuții pe partea de infrastructură a muncipiului Baia Mare. Când am văzut că Baia Mare rămâne pe dinafară, am găsit câteva oportunități  de finanțare și am făcut proiectele la nivelul administrației județene: Pasaj Italsofa, Pasaj Clubul Văcarilor și Centura ocolitoare pe varianta str. Europa – str. Dumbravei. E nevoie de un parteneriat solid între Consiliul Județean Maramureș, Primăria Municipiului Baia Mare și Zona Metropolitană, dacă ne dorim să ajungem din urmă alte municipii și județe din Nord-Vestul României la capitolul #dezvoltare! Asta am de gând să fac eu, susținut de echipa mea, în parteneriat cu Gabriel Bogdan Ștețco pe care îl susținem să fie următorul președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Alături de mine la întâlnirea cu băimărenii au fost consilieri locali Ioana Marincaș, Romeo Crișan, Crăciun Ovidiu și Horia Buhan, care candidează la un nou mandat, alături de colegii noștri Dobocan Romeo, Georgeta Le Fort și Bobon Răzvan, candidați la Consiliul Local, respectiv Maria Fănățan, candidat la Consiliul Județean Maramureș. Îi mulțumesc din suflet pentru implicare și colegului meu Vasile Barbul.”

CMF 21240015

GlasulMM
GlasulMM