ÎNCEPUT AN ȘCOLAR. De astăzi elevii revin în bănci

Astăzi începe noul an școlar. În multe unități de învățământ, cadrele didactice s-au ocupat de împodobirea sălilor de clasă, astfel încât elevii să fie întâmpinați într-un cadru cât mai festiv. Boboceii aflați la început de drum vor primi de asemenea, primul ghiozdan.

”Înfrumusețarea sălilor de clasă, a grupelor de grădiniță, a sălilor profesorale, a curților școlilor, atât de importantă tuturor părților implicate în procesul educațional, se poate observa în fotografiile pe care fiecare unitate de învățământ ni le-a trimis.

E important pentru noi toți ca elevii și preșcolarii să vină cu drag în instituția în care petrec atâtea ore și, pe lângă metode practice, interactive și moderne utilizate, ne dorim ca aceștia să își desfășoare activitatea în condiții foarte bune.

Desigur, încă mai sunt multe de perfecționat, însă cred că suntem pe drumul cel bun! Consider că cel mai mult contează pentru cei mici și cei mari atitudinea celui din fața lor, așa că, dragi dascăli, să fim empatici și răbdători și să le transmitem, prin moduri prin care pot elevii noștri să înțeleagă, materia pe care trebuie să o predăm”, a declarat Mihai Pop, inspector general al ISJ Maramureș.

Dacă în cazul unor școli elevii se pot bucura de săli de clasă reabilitate, procesul de modernizare al unităților de învățământ fiind gata, în același timp există școli care urmează să intre în renovare. Potrivit ISJ Maramureș, avem școli noi la Borșa, Vișeu și Sarasău, care au fost complet reabilitate. Și în Baia Mare, lucrările la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” au fost încheiate, iar Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” sunt finalizate în interior. În același timp, școlile ”Aurel Vlaicu”, ”C. D. Nenițescu”, ”Nicolae Iorga”, ”George Coșbuc” și ”Emil Racoviță” vor intra în reabilitare.

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA