Înscrieri pentru ”Zâmbete în prier”

Au fost lansate temele celei de-a XXI-a ediţii a Concursului Naţional de Satiră şi Umor ”Zâmbete în Prier”.

Concursul de epigrame are următoarele teme: ”Leagă prietenie cu câinele, numai nu lăsa bâta din mână” (2 epigrame), ”Mână” (2 epigrame). Cuvântul ales nu este obligatoriu să fie folosit în rimă, dar este obligatoriu să fie inclus în catren.

La concursul de parodie, concurenţii vor pritoci o parodie la poezia ”Fratelui meu cititor” de Mihai Codreanu.

Concursul de gazel umoristic propune realizarea unui gazel cu tema: „Despre Sănătate” – de preferat maniera coșbuciană a speciei.

Lucrările vor fi trimise în format electronic, pe adresa de mail zambeteviseu@yahoo.com, cu specificaţia: „Pentru concursul de epigrame/ parodie/ gazel”, până în data de 31 martie. Materialul va fi scris într-un document word atașat mail-ului, iar în corpul mail-ului se vor menționa: motto, identitatea autorului, adresa şi datele de contact.

La concurs pot participa epigramişti de pretutindeni, membri sau nu ai Uniunii Epigramiştilor din România.

La concursul de volume, pot participa volumele de umor (epigrame, fabule, proză scurtă, parodii, sonete), tipărite în perioada aprilie 2022 – martie 2023.

Lucrările vor fi trimise în două exemplare până cel târziu în data de 17 martie 2023 pe adresa: Muzeul de Istorie și Etnografie, str. Libertăţii, nr. 7, Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, cod 435700, cu specificaţia:„Pentru concursul de volum”.

Concurenţii pot participa la toate secţiunile concursului, fără restricţii.

mg
mg