ÎNTRE CAVNIC ȘI BĂIUȚ. Israelieni înzăpeziți. Multe manevre cu mașina pentru a ieși din impas

Patru cetățeni israelieni rămași înzăpeziți pe drumul județean care leagă Cavnicul de Strâmbu Băiuț, un drum închis circulației iarna, de altfel, au fost ajutați de jandarmii montani maramureșeni. Jandarmii montani din cadrul Postului Montan Cavnic au fost solicitați, în după amiaza zilei de 9 ianuarie, de către dispeceratul Inspectoratul de Jandarmi Maramureș pentru a acorda sprijin unor cetățeni israelieni rămași înzăpeziți cu autoturismul pe drumul județean 109 F ce face legătura între localitățile Cavnic și Strâmbu Băiuț.

„În locul cunoscut sub numele de Crucea lui Chil, jandarmii au identificat un autoturism rămas suspendat din cauza stratului mare de zăpadă. Cele patru persoane, trei bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani intenționau să ajungă în orașul Cluj-Napoca și au ales un drum mai scurt. Drumul ales de către aceștia este un drum secundar, închis circulației pe timp de iarnă.
Autovehiculul rămas înzăpezit a fost deblocat de către jandarmi, însă întrucât drumul este foarte îngust pe acel tronson, nu s-a putut efectua manevra de întoarcere, fiind nevoiți să parcurgă 1 km cu spatele până la cea mai apropiată intersecție. De aici au fost direcționați spre ruta Cavnic-Baia Mare- Cluj pentru a-și continua deplasarea în siguranță”, precizează Sublocotenent Gherasim Ioana-Anca din cadrul Jandarmeriei Maramureș.

Marcel Șerban

dh
dh