ÎNTRECERI POMPIERI. Echipele calificate în finala județeană din iunie

Jumătatea lunii iunie ne va aduce finala județeană a competiției în care au luat parte echipajele SVSU din județ. Ultima etapă zonală a concursurilor serviciilor voluntare pentru situații de urgență din județ s-a desfășurat duminică, 21 mai, în Poienile de sub Munte. Participanții s-au întrecut în două probe și anume “pista cu obstacole pe 100 de metri” și “dispozitivul de intervenţie”.

 „În concursul de duminică, 21 mai, locul 1 a fost adjudecat de echipa S.V.S.U. Poienile de sub Munte, locul 2-echipa S.V.S.U. Ruscova, respectiv locul 3 a revenit echipei S.V.S.U. Vișeu de Jos. Diploma de fair play a fost conferită reprezentativei S.V.S.U. Repedea.

Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă urmăresc, printre altele, dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire, respectiv a capacităţii de intervenţie a acestor servicii”, arată ISU Maramureș.

Urmează finala județeană, în 14 iunie, în Baia Mare. În finală s-au calificat echipele S.V.S.U. ale comunelor Cernești, Fărcașa, Mireșu Mare, Poienile de sub Munte, Recea, Remeți și Săcel.

Marcel ȘERBAN

dh
dh