INVESTIȚII. Trei centre noi pentru persoanele cu dizabilități

La nivelul județului Maramureș urmează să fie realizate mai multe investiții la niveul centrelor destinate persoanelor cu dizabilități. În Sighet și Mireșu Mare lucrările sunt aproape gata. În Baia Mare însă, se dorește reabilitarea și extinderea unei clădiri deja existente.

Conducerea administrației județene din Maramureș anunță că există în derulare trei proiecte care au drept beneficiari persoanele cu dizabilități. În cadrul acestora vor fi executate lucrări de reabilitare și modernizare a trei centre de zi.

”Primul proiect prevede reabilitarea Centrului de zi din Sighetu Marmației, situat pe strada Dragoș Vodă, nr. 35. Acest obiectiv de investiții este realizat în proporție de 95% și va fi finalizat în cursul lunii aprilie 2023. Un alt centru este realizat în comuna Mireșu Mare, prin reabilitarea și schimbarea destinației unei părți din Școala Generală Iadăra în centru de zi. Acest obiectiv este finalizat în totalitate, urmând ca recepția lucrărilor să fie efectuată în cel mai scurt timp. În Baia Mare, strada Firiza, nr. 74, înființăm un centru Respiro prin reabilitarea, extinderea și dotarea unei clădiri aflată în această zonă. Acest proiect se află în faza de obținere autorizații și va fi finalizat în vara acestui an”, a declarat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Valoarea investițiilor se ridică la suma de 4 milione de lei, iar 2,8 milioane de lei sunt alocați din bugetul Consiliului Județean Maramureș.

Ana-Maria HOJDA

Ana Maria Hojda
Ana Maria Hojda