IONEL BOGDAN: “Cartierul Valea Roșie arată sub orice critică din cauza lipsei de investiții”

Întâlnirea cu cetățenii de pe Valea Roșie s-a transformat într-o adevărată drumeție.  Una dintre cele mai scumpe zone ale orașului, din punct de vedere imobiliar, se confruntă cu multe lipsuri. La fel ca în Ferneziu, sunt probleme cu electricitatea, nefiind transformatoare suficient de puternice. Lipsa investițiilor în infrastructura electrică este, însă, cea mai mică problemă, care necesită totuși rezolvare.

Duminica nu sunt curse cu #autobuzul, deși este un cartier unde locuiesc foarte mulți seniori. Drumul dintre Măgura și Valea Roșie este de fapt o #potecă fără asfalt, fără canalizare, este îngust, nu are nici canalizare pluvială. Este nevoie peste tot de redimensionarea infrastructurii de bază, de #asfaltare.

Este nevoie de redenumirea străzilor și a caselor: toate străduțele adiacente se numesc Măgura… #Trotuarele lipsesc, valea nu este curățată, e plin de buruieni, podul este îngust și, în ciuda sesizărilor la Primărie, iarna nu se #deszăpezește. Important e că avem servicii de deszăpezire de 5 ori mai #scumpe decât municipiile mai mari decât Baia Mare!

Malurile văii trebuie consolidate, se urnește drumul deja. Dacă e greu când e vreme bună, la orice ploaie situația devine #greu de suportat. Strada Măgura a fost asfaltată pentru prima dată în 2010. De atunci s-au făcut doar #peticiri, când plouă sunt belți de 20 de centimetri. Pompele de apă necesită verificare tehnică. #Stațiile de autobuz trebuie reamenajate, modernizate, este nevoie de protecție la diguri și limitatoare de viteză.

#Seniorii își doresc ca Primăria să amenajeze spații unde să se poată relaxa, să nu fie nevoiți să meargă până în parc. Arborii care se înalță până deasupra caselor reprezintă un #pericol, au fost situații când s-au rupt, au distrus porți și au rupt cabluri de curent. Parcul Regina Maria se poate extinde până sus, în zona de pădure. Momentan, zona arată sub orice critică din cauza #lipsei de investiții.

Am notat toate aceste #probleme. Cum am mai spus, pregătesc o hartă cu toate neajunsurile din toate cartierele și voi veni cu soluții concrete, după 9 iunie, pentru a le remedia, în funcție de #urgențe. Nu voi reuși să le rezolv pe toate în prima zi, în prima lună, în primul an. #BaiaMare stagnează de prea mulți ani și nu voi putea eu să rezolv totul peste noapte. Vreau și pot să fiu, însă, #primarul de care băimărenii au nevoie! Vreau și pot să fiu primarul care poate să dezvolte #economia, să reconstruiască din temelii orașul, să rezolve problemele mai mari sau mai mărunte din cartiere, care macină #cetățenii.

Împreună vom face ceea ce băimărenii au nevoie. Împreună vom pune Baia Mare pe primul loc!

CMF 21250015

GlasulMM
GlasulMM