IONEL BOGDAN: “Reabilitarea Teatrului de Vară o vom realiza din fonduri proprii”

Este o datorie pentru autorități să contribuie la conservarea durabilă a patrimoniului cultural al județului Maramureș. Din fericire, există proiecte și există interes în acest sens.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș: “Am încheiat această săptămână cu aprobarea a altor două proiecte importante pentru Maramureș, și anume reabilitarea Muzeului Județean de Artă – Centrul Artistic Baia Mare și a Muzeului Satului din Baia Mare.

Ambele proiecte sunt în valoare de peste 65 de milioane de lei, iar zilele următoare vor fi depuse spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest.

De asemenea, avem deja depuse spre finanțare, prin Programul Operațional Regional, proiectele privind reabilitarea Muzeului Județean de Istorie și a Castelului Geza Teleki din Pribilești, iar reabilitarea Teatrului de Vară o vom realiza din fonduri proprii.

Este foarte important să investim și în domeniul cultural, iar prin implementarea acestor proiecte ne dorim să creștem numărul de vizitatori în Baia Mare și în Maramureș, să venim în sprijinul mediului de afaceri ce activează în domeniile cultură și turism, dar mai ales să contribuim direct la conservarea şi utilizarea durabilă a patrimoniului nostru cultural. Investim în Maramureș!”

GlasulMM
GlasulMM