JANDARMII la discuții cu elevii pe tema bullying-ului și a consumului de substanțe interzise

Chiar dacă se apropie cu pași repezi vacanța de vară, jandarmii maramureșeni continuă activitățile preventive în școlile din județul nostru. Ieri a fost rândul elevilor claselor gimnaziale și primare ale Liceului cu Program Sportiv Baia Mare să primească vizita noastră. Împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară ai Inspectoratului Județean de Poliție și cu reprezentanți ai Centrului Antidrog Maramureș, am discutat cu elevii despre problema bullyingul-ui în școli și a consumului de substanțe interzise.

”Ce este bullyingul și cum se manifestă acesta? Cum procedăm când observăm un comportament neadecvat? Cui ne adresăm în cazul în care suntem victime ale bullyingului? Cum definim substanțele interzise și ce efecte au acestea asupra noastră? Au fost doar câteva dintre întrebările la care oamenii legii au avut de răspuns. Și, ca de fiecare dată, discuțiile au fost interactive și constructive.
În contextul acesta, pentru a veni în sprijinul copiilor și al părinților și pentru a preveni producerea unor situații nedorite, reamintim câteva recomandări:
– observați comportamentul copilului dumneavoastră și dacă sesizați schimbări, discutați cu el despre acestea;
– supravegheați copiii atunci când se uită la televizor sau când interacționează cu alte persoane pe rețelele de socializare și asigurați-vă că programul pe care îl urmăresc este adecvat vârstei și nivelului lor de dezvoltare psiho- emoțională, iar persoanele cu care interacționează sunt de bună credință;
– asigurați-vă că îi cunoașteți prietenii copilului dumneavoastră și că aceștia sunt persoane de bine intenționate;
– sunați la 112 sau solicitați sprijinul autorităților ori de câte ori situația o impune”, arată oficialii IJJ Maramureș.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA