JURNAL DE CĂLĂTORIE (VI). Ultima zi… ce repede a trecut totul!

29 februarie

O dimineață tristă. Ne-am trezit și am mers la micul dejun, triști pentru că vacanța era pe final. Înainte să ne îmbarcăm în autocar, am avut libertatea de a merge la un supermarket pentru a ne cumpăra gustări pentru drum și câte ceva pentru cei de acasă. Apoi ne-am continuat călătoria spre Verona.

Verona, un oraș magnific, pe care l-aș revizita din nou cu altă ocazie. Aici am văzut Amfiteatrul Roman, mai apoi pe străduțele înguste, frumoase, aglomerate și pline de fel și feluri de magazine am ajuns la balconul Julietei. Da, Julieta din povestea de dragoste a lui Romeo și Julieta, nu degeaba Verona este orașul iubirii eterne.

În fața acestui balcon, am asistat la o cerere în căsătorie, subtilă, fără mare vâlvă. Mulți nu și-au dat seama că lângă ei tocmai s-a întemeiat o familie. Nici eu, care eram la 2 metri de cei doi îndrăgostiți nu i-am observat, dar după ce am realizat ce se întâmplă, lacrimi de bucurie au început să îmi curgă pe față și inima mea s-a bucurat pentru acest cuplu frumos.

Mai apoi, am avut o pauză de prânz în care eu am ales să mă pierd pe străduțele boeme mâncând o înghețată decât să alerg în toate magazinele.

Ceva mai târziu, ne-am început drumul lung spre scumpa noastră casă. Noaptea a trecut repede, cu râsete, voie bună, muzică, cu discuții serioase, dar și cu etape de somn liniștit, pentru că eram cu toții foarte obosiți. După multe ore, am ajuns în țara de care ne-a fost foarte dor.

Și acum, după excursie, ne amintim cu bucurie de acele momente și cu siguranță toți ne-am făcut amintiri pe care le vom povesti cu drag nepoților noștri, la care vom adăuga cu o urmă de mândrie „Pe vremea mea….”.

Dar partea frumoasă este metamorfozarea relațiilor: de la un grup de adolescenți pe care nu-l cunoșteam am trecut la etapa în care am legat prietenii frumoase și sincere, unele care pot dura o viață. Și, toate acestea, datorită profesoarelor  foarte atente la tot ce aveam nevoie, ghidului bine informat și agenției Expert Travel care a făcut posibilă excursia.

Mulțumim pentru experiența inedită!

(sfârșit)

de Analucia BREZOCZKI,

clasa a X-a F – Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare

Maria Stoica
Maria Stoica