POLIȚIA ANIMALELOR. Bărbat din Țicău, pârât că a abandonat doi căței în județul vecin

Un bărbat din Maramureș care a abandonat doi căței în localitatea Benesat, din județul Sălaj, a fost identificat și sancționat contravențional de polițiști. ”Ghinionul” acestuia a fost că fapta sa a fost văzută de o localnică, care a chemat poliția. Făptașul s-a ales cu o amendă frumușică.

”La data de 13 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Benesat au fost sesizați de către o femeie din comuna Benesat cu privire la faptul că, la data de 9 martie a.c., o persoană necunoscută ar fi abandonat doi căței pe malul unei văi din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii Postului de Poliție Benesat, în colaborare cu cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor au identificat persoana care abandonase cățeii ca fiind un bărbat de 44 de ani, din localitatea Țicău, județul Maramureș. Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Polițiștii sălăjeni informează cetățenii cu privire la faptul că abandonarea animalelor a căror existență depinde de îngrijirea omului este sancționată contravențional conform prevederilor art. 26, alin. 2 din Legea nr. 205/2004, cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei”, spun oficialii IPJ Sălaj.

 

Ana-Maria HOJDA

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA