LA FRONTIERĂ. Țigări de contrabandă depistate în Maramureș

O nouă captură de țigări a polițiștilor de frontieră maramureșeni. De data aceasta țigările au fost depistate pe raza localității Valea Vișeului de către polițiștii Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului. Aceștia au observat un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontieră către interiorul țării, pe un drum forestier.

„La puțin timp, polițiștii de frontieră au observat că autoturismul se oprește, din interior au ieșit doi bărbați și au fugit în direcții diferite, ignorând somațiile verbale ale lucătorilor noștri, precum și cele 3 focuri de avertisment transe în plan vertical, conform prevederilor legale.

S-au dispus măsuri de monitorizare a zonei în vederea identificării și reținerii persoanelor care au fugit, iar în interiorul autoturismului de teren marca Volkswagen Touareg, cu număr de înmatriculare specific Franței, au fost observate mai multe colete voluminoase care conțineau țigări.

S-a luat măsura conducerii mijlocului de transport cu țigări la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor din mașină, a rezultat cantitatea de 4.510 pachete de ţigări, în valoare de 53.000 lei. Autoturismul în valoare de 25.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării”, arată ITPF Sighetu Marmației.

Cercetările sun continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționalesub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Marcel ȘERBAN

dh
dh