VAL DE PROTESTE. După profesori urmează angajații din Sănătate să intre în grevă generală

Peste țara noastră s-a abătut un val de proteste. După ce profesorii au intrat în grevă generală, acum sindicaliștii din Sănătate le calcă pe urme. Aceștia vor face o grevă de avertisment de două ore în data 8 iunie, iar din 15 iunie vor intra și ei în grevă generală.

Ieri, sindicaliștii Federației Sanitas din România au protestat în fața Ministerului Sănătății. La acțiune a fost prezentă și o delegație din Maramureș.

”Nu știu dac există șanse de rezolvare. Asta vom vedea în zilele următoare când vor începe discuțiile cu adevărat cu guvernanții. Vom vedea ce ofertă are Guvernul pentru deblocarea situației și ieșirea din această criză.

Ieri, așa cum s-a stabilit, pichetarea s-a desfășurat cu 200 de manifestanți, iar din Maramureș au fost 4 colegi. În continuare vom urma calendarul acțiunilor stabilite.

În data de 8 iunie va avea loc greva de avertisment de două ore între orele 11.00 și 13.00 iar din 15 iunie vom intra în grevă generală, dacă solicitările noastre nu vor fi discutate și nu-și vor găsi soluțiile”, a declarat Mircea Ciocan, președintele Sanitas Maramureș.

Ana-Maria HOJDA

(Credit foto: U.J. Sanitas Maramureș/Facebook)

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA