LA SIGHET – Reprezentanți ai Laserului de la Măgurele au lansat un proiect pentru copii

Un proiect îndrăzneț și deosebit de atractiv pentru copii a fost lansat zilele acestea la Primăria Sighetu Marmației.

Reprezentanții Centrului Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics, dr. Dragoș Șeuleanu și cercetătorul științific dr. Ioan Dăncuș, au prezentat obiectivele proiectului „Smart Kids”, micuților de la cercul de operare și programare pe calculator, celor din grupele de robotică și de pictură ale Clubului Copiilor Sighetu Marmației, dar și unui grup de copii refugiați din Ucraina.

”Copiii au fost cuceriți de expunerile celor doi cercetători despre ce este laserul și despre realizarea unică a Laserului de la Măgurele și au primit cu bucurie vestea că vor primi îndrumările necesare și diferite materiale care să contribuie la realizarea obiectivelor propuse în proiect”, a informat Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Proiectul este depus de Universitatea Româno – Americană la Secretariatul Tehnic al Programului Regiunea Dunării și beneficiază de susținerea managementului Centrului Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (Laserul de la Măgurele).

”Ne bucurăm de fiecare dată când sigheteni de-ai noștri, care ne fac cinste prin lume, se întorc în orașul nostru și încearcă să sprijine comunitatea locală și tinerele generații. Domnul dr. Ioan Dăncuș este originar din Sighetu Marmației, fost elev al Colegiului Național ”Dragoș Vodă”, iar dr. Dragoș Șeuleanu, coordonator al Colectivului de comunicare, transfer de cunoaștere și cluster al Centrului – ELI-NP, este cetățean de onoare al municipiului Sighetu Marmației”, a precizat Vasile Moldovan.

mg
mg