LA ȘIȘEȘTI. A avut loc Întâlnirea Anuală a Tineretului Eparhiei greco-catolice de Maramureș

Aproape 800 de tineri au participat sâmbătă, 20 mai 2023, la biserica monumentală construită de Vasile Lucaciu, la Întâlnirea Anuală a Tineretului Eparhiei greco-catolice de Maramureș.

Biserica a fost neîncăpătoare pentru slujba religioasă, iar activitățile desfășurate au fost gândite în funcție de grupe de vârstă pentru vlăstarele tinere din județele Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

Mai ales în timpurile actuale, în care generațiile tinere se concentrează pe acumulare și bunăstare socială (semne ale unei globalizări a bogăției materiale), astfel de semne și întâlniri au rolul de a da speranță atât participanților, cât și părinților și bunicilor care urmăresc parcursul copiilor și tinerilor.

Este de o importanță colosală conștientizarea faptului că „nu numai cu pâine trăiește omul, ci cu orice cuvânt al lui Dumnezeu”. Prezența Celui Preaînalt mai ales în viața tineretului actual se face în familie și ulterior în comunitățile religioase, care, la rândul lor, deschid pârghii de formare și de creștere.

Mesajul Bisericii Tuturor Românilor de la Șișești

Activitățile de la Șișești din 20 mai a.c. – organizate pentru tinerii adunați în locul de taină gândit de preotul Vasile Lucaciu să unească și să pună împreună –, au fost un semn și un simbol al frumosului tineresc tradus prin inocență și puritate, caracteristicile celor fericiți care simt prezența lui Dumnezeu în viața lor și o fac prezentă în jurul lor.

Este frumos ca frații și surorile să stea împreună, ar spune Sfânta Scriptură, pentru că unitatea creează forța și creativitatea de a fi. Este, în definitiv, ceea ce Biserica Tuturor Românilor de la Șișești a transmis și transmite generațiilor actuale din aceste locuri, într-un ideal care trece dincolo de vremuri și evenimente istorice, rămânând un deziderat de urmat și de înfăptuit.

Tinerii de astăzi vor fi adulții de mâine. Aceștia au o misiune complexă de îndeplinit. În măsura în care poate chiar și părinții își îndrumă copiii să își continue parcursul în alte părți decât pe tărâm autohton, se pune problema continuității, aspect de care fiecare în parte se face responsabil. Societatea suntem noi. Societatea este în continuă formare și transformare. Iar această societate românească depinde de fiecare în parte să devină frumoasă și prosperă.

Pr. George Nicoară

GlasulMM
GlasulMM