LA TÂRGU LĂPUȘ. Mitru Leșe se retrage din cursa electorală. Cui lasă locul?

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată astăzi la sediul PNL Maramureș, Mitru Leșe, primarul orașului Târgu Lăpuș, a anunțat retragerea sa din cursa electorală pentru alegerile locale din acest an. Alături de el, au fost prezenți principali exponenți ai partidului, inclusiv Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș.

Mitru Leșe, care a petrecut 24 de ani în slujba comunității în funcția de primar al orașului Târgu Lăpuș, a explicat că a decis să facă acest pas pentru a face loc unui tânăr inițiat în administrația locală și, în special, în proiectele majore aflate în derulare, care depășesc suma de 35 de milioane de euro.

Emoționat, Mitru Leșe a explicat: ”Vine un moment în viața fiecăruia dintre noi în care avem de făcut o alegere dificilă, dar pe care aș argumentat-o. Așa cum s-a punctat, la 24 de ani de administrație locală și 26 de ani de structură militară, cu alte cuvinte, la 50 de ani de muncă, am decis, spre surprinderea unora care au uitat de la începutul mandatului din 2020, că este ultimul mandat în care particip în calitate de primar”.

Mitru Leșe a subliniat că este mândru de realizările echipei sale și de proiectele demarate în orașul Târgu Lăpuș. El a încredințat responsabilitatea continuării acestor proiecte lui Vlad Herman, pe care l-a descris ca pe o persoană capabilă și dedicată.

”Mă mobilizează acest moment”, a concluzionat Leșe, subliniind că nu va mai candida pentru alte funcții și că îl va sprijini pe tânărul Vlad Herman în noua sa poziție.

În replică, Vlad Herman a mulțumit pentru încredere și a promis să își dedice întreaga energie pentru a continua munca începută de Mitru Leșe. ”Sunt conștient de responsabilitatea care este pe umerii mei, vin în urma unuia dintre cei mai performanți primari din acest județ”, a declarat Herman.

Maria STOICA

Maria Stoica
Maria Stoica