LIMBA CHINEZĂ. Tineri din Baia Mare premiați de Institutul Confucius

Marți a avut loc la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” o întâlnire a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Maramureș și a Institutului Confucius din cadrul Universității Babeș-Bolyai, cu ocazia premierii elevilor din școlile băimărene care studiază limba chineză în regim de limbă străină 2, și care au obținut certificate de competență lingvistică în limba chineză HSK, Nivel 1 și Nivel 2.
”Participanți la întălnire au fost, din partea Institutului Confucius, doamna director Feng Shaozhong, managerul de proiect Smaranda Moldovan, domnul Inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, prof. Mihai Pop, domnul Ciprian Cucuiat, inspector școlar pentru limbi moderne, lectorul chinez Geng Xinyao, precum și directorii unităților de învățământ în care se studiază limba chineză (Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, Colefiul Economic „Nicolae Titulescu” Baia Mare, Școala gimnazială „Octavian Goga” Baia Mare).
Reprezentanții Institutului Confucius au mulțumit conducerii Inspectoratului școlar pentru sprijinul dat în implementarea predării în regim curricular a limbii și culturii chineze, iar domnul Inspector General Mihai Pop a reiterat importanța care trebuie acordată, în contextul realităților secolului XXI, și a globalizării, studiului limbilor moderne pentru facilitarea comunicării și a dezvoltării profesionale”, au precizat oficialii ISJ Maramureș.
Eleva Rus Denisa Ștefania, deținătoare a certigicatului HSK, nIvel 2 de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare a susținut o demonstație de Kungfu. Au fost premiați 7 elevi care au primit certificatul HSK Nivel 1 și 8 elevi care au primit certificatul HSK Nivel 2. În cadrul unor competiții culturale, 2 elevi au primit diplome pentru participarea la concursul Chinese Bridge și 9 elevi au primit diplome pentru participarea la concursul Online Chinese Painting.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA