LOCAȚIE DE VIS. Alex Dima, prezent în Maramureș

Cunoscutul jurnalist Alex Dima este și el prezent în Maramureș. Acesta a ales să petreacă câteva zile în Breb, o locație de vis, pentru a se bucura de experiența satului arhaic.

Oaza de normalitate. În Maramureș, în satul Breb, zilele acestea e Fest-în-Vale. Muzică bună, produse locale, oameni frumoși.
Toata povestea e pusa la cale de Roxana si Florin Vale care de cativa ani s-au mutat aici intr-o casuta de lemn impreuna cu cele doua fiice si au inceput o viata noua departe de zgomotul orasului. Cum locul e un colt de rai, cei doi au deschis o pensiune in casute traditionale reconditionate si in fiecare vara prin gradini si curti organizeaza acest festival.
Cateva zeci de oameni tare frumosi s-au strans aseara pe baloti de paie in Gradina Culturala unde am discutat despre cum omul zilelor noastre se poate aseza in slujba binelui. Ne-am mutat mai tarziu intr-o alta curte unde baietii de la Subcarpați au facut spectacol.
E prima data cand ajung in Breb. E tare fain, la mai toate portile satenii isi scot produse locale, horinca si pancovele sunt la loc de cinste. Sunt restaurante deschise in curtile oamenilor si turisti de toate natiile care misuna printre casele de lemn vechi de sute ani. Lumea isi zambeste, se saluta pe ulite, e o energie buna. Daca aveti drum prin zona nu ratati Breb si poate ajungeti anul viitor si la festival. O sa va placa!”, a transmis acesta pe o rețea de socializare.

Ana-Maria HOJDA

Credit foto: Alex Dima/Facebook

Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA