MARAMUREȘ. Alte cinci școli vor primi fonduri pentru reducerea abandonului școlar

În Maramureș, alte cinci școli vor primi bani prin PNRR, pentru a reduce abandonul școlar. Potrivit conducerii ISJ Maramureș, este vorba de Școala Gimnazială Poienile Izei, Școala Gimnazială „Benko Ferenc” Dămăcușeni, Școala Gimnazială Oarța de Sus, Școala Gimnazială Ariniș și Școala Gimnazială Gârdani.
”Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar reprezintă un sprijin real pentru unitățile de învățământ care se confruntă cu probleme de absenteism și risc de abandon și părăsire timpurie a școlii, oferind resurse financiare cu care personalul din școli poate să coordoneze, să planifice și să implementeze măsuri adecvate și imediate de diminuare a riscurilor și a problemelor identificate la nivel de elev, clasă și școală.
Mă bucur că altor cinci unități de învățământ din Maramureș le-au fost admise cererile de finanțare la Apelul PNRR: Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) – Școli mici. Este vorba de Școala Gimnazială Poienile Izei, Școala Gimnazială „Benko Ferenc” Dămăcușeni, Școala Gimnazială Oarța de Sus, Școala Gimnazială Ariniș și Școala Gimnazială Gârdani.
Alături de colegele mele responsabile cu proiectele educaționale, doamnele Ligia Duruș și Ancuța Coza, am oferit acestor școli sprijin constant în elaborarea aplicațiilor, iar acum ne bucurăm de reușita lor și sperăm că implementarea activităților va aduce îmbunătățiri substanțiale ale rezultatelor obținute de elevi”, a declarat Mihai Pop, inspector școlar general al ISJ Maramureș.
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA
Ana-Maria HOJDA