MARAMUREȘ – Am avut primele nopți geroase din această iarnă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat în această dimineață că a nins seara și noaptea trecută în zonele de deal și de munte. În zona montană înaltă ninsoarea a fost viscolită. Zăpadă frămantată cu grosimea de pană la 1 cm se găsește depusă pe carosabilul DN18, în Pasul Prislop, intre km 156 și km181.

„Celelalte sectoare de drumuri nationale au partea curata si umeda in zona inalta de munte, curata si partial umeda la deal si la munte, respectiv curata si uscata la ses. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 16 utilaje si au imprastiat 105 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri judete este curat si umed. Angajatii SC Drumuri si Poduri SA au actionat cu 38 de utilaje si au raspandit 535 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit in zona de munte si senin in rest. Ninge slab in zona inalta de munte.

Vizibilitatea in trafic este buna. Izolat in zonele joase se semnaleaza ceata. Vantul sufla slab, cu intensificari in zona inalta de munte. Temperaturile minime au avut valori de -18 grade la statia meteo Iezer, -12 grade in Pasul Prislop, -11 grade in Pasul Gutai, -10 grade la Targu Lapus si Ocna Sugatag, -9 grade la Sighetu Marmatiei si Cavnic, -7 grade in Baia Mare”, precizează CJSU Maramureș într-un comunicat de presă.

Cel mai mare strat de zăpadă îl avem la stația meteo Iezer din Munții Rodnei și anume 50 cm. Avem 34 cm la Cavnic, 27 cm in Baia Borsa, 26 cm in Pasul Gutai, 24 cm la Baiut si Moisei, 7 cm la Ocna Sugatag sau 6 cm la Targu Lăpuș și Baia Mare.

Marcel Șerban

dh
dh